Първи енергиен център


 ПЪРВИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Муладхара – Първа чакра)
е разположен в основата на гръбначния стълб, в опашния център. Доставя на тялото физическа енергия, от този енергиен център се влияят сексуалността, размножителните способности, кръвта, както и надбъбречните жлези. Всички чувствени усещания зависят от тази чакра. Според древната медицина тя е свързана с елемента земя и е оцветявана в червен цвят. Балансирането на този център лекува всички смущения в сексуалността и част от жлезите в човешкото тяло. Влиае се от червени и черни минерали.
Минералите с черен цвят: андрадит, морион,турмалин шерл, хематит, черен опал и др. успокояват целия енергиен поток, намаляват болката и засилват съпротивителните сили.
Червените минерали: въздействат върху кръвоснабдяването и стимулират сексуалността, ускоряват интензитета на чувствата, независимо дали те са положителни или отрицателни; червеното премахва умората и оказва тонизиращ ефект върху организма, но с нег
о не бива да се прекалява. Минералите, които въздействат в този план са: рубин, гранат, пироп, шпинел, циркон, огнен опал и други.

Category : Blog Posted on септември 26, 2012

Leave a Reply

%d bloggers like this: