Най-често задаваните въпроси за Рейки – част 2

1. Може ли да се дава Рейки на животни и растения?
Като цяло животните много обичат Рейки. Те усещат енергията и нейното въздействие. Веднъж получили Рейки има вероятност следващият път, когато имат нужда да дойдат при вас сами. Има разлика между животните, такъв е примера с котките и кучетата. Кучетата обичат повече да получават Рейки от котките. Растенията също реагират много добре на енергията, тяхната реакция проличава по това как изглеждат и цъфтят.

2. Безопасна ли е енергията на Рейки за бременни?
Рейки енергията е ръководена от висш разум, който винаги „знае“ за състоянието на получаващия и се приспособява по подходящия начин според нуждите му и така, че да бъде полезно за него. Като универсална жизнена енергия, тя може да прави единствено и само добро. Много бременни жени са получавали Рейки, което е от полза и за тях, и за неродените им деца. Много лекари по целия свят използват Рейки и по време на раждане. Много са случаите, когато бременни жени се подлагат на Рейки-сеанси или са инициирани и винаги ефекта е  положителен както за майката, така и за детето.

3. Деца могат ли да използват Рейки?
Да децата могат да бъдат иницирани и да използват Рейки. Докато са малки те са по-чист и директен канал на универсалната енергия, което ги прави понякога и по силен Рейки канал.Препоръчително е те да бъдат достатъчно големи, за да са в състояние да разберат наистина какво представлява Рейки и разбира се, да имат желание за това. Рейки практиката се основава на свободния избор на всеки и всичко във вселената.

4. Има ли някакви странични ефекти от терапията с Рейки?
В повечето случаите хората, получили Рейки, се чувстват отпуснати, отпочинали, спокойни и не мислят за проблеми. Но понякога се получават така наречените „лечебни реакции“. В резултат от въздействието на Рейки, тялото повишава своите вибрации и започва процес на само лечение, освобождава от натрупаните токсини чрез бъбреците, черния дроб и кръвта. В следствие на това може да се получи временно неразположение, главоболие или стомашни болки за известен период от време. В тези случаи е добре просто да се пие повече вода и да се консумира по-лека храна с цел с лекота да протича този естествен процес на изчистване от токсините натрупани в тялото. Тези „реакции“ са част от лечебния процес и са добър знак, а не повод за притеснение.

5. Може ли с Рейки да се помага на големи групи хора и глобални кризи?
Това е напълно възможно и е една от възможности на Рейки.  Тя позволява да се внасят позитивна енергия както за отделен човек, така и за група от хора, а и събития, в които са участват много хора по цялата ни планета. Колкото повече хора използват Рейки за доброто на нашата планета, толкова повече се създава един свят на мирно и хармонично съжителство.

Category : Blog Posted on октомври 2, 2012

Leave a Reply

%d bloggers like this: