Агресията и гнева в живота ни

Точно днес не се ядосвай.


Един от принципите на Рейки е свързан с агресията, гнева, жизнената сила, чийто източник се намира в основата на гръбначния стълб (смята се, че трета чакра е свързана с гнева). Ако посланието бъде разбрано и тълкувано правилно, гневът може да се превърне в огромен източник на сила.

Гневът е начинът, по който агресията (агресивната енергия е вид жизнена енергия) изразява себе си, тя е жизнена сила, която не е проявена в действие. В резултат тя се освобождава по по-лесния начин, а именно чрез агресия и гняв.

Когато усетим гняв в нас, трябва да използваме всички наши ресурси сред, които са интуицията и нашият опит, за да осъзнаем максимално бързо причината за чувството, което изпитваме (гнева). Трябва да открием защо точно в този момент се изразява при нас тази емоция. След това трябва да намерим начин тази огромна сила да бъде трансформирана и впрегната в полезна работа. Гневът и раздразнението спират в мига, когато подсъзнателното намерение на енергията активизирана в този момент, се превърне в смислено действие. Резултатът е неутрализиране на причина, която сме осъзнали с нашите предприети действия. Което в бъдеще може да премахне изцяло проявата на тази емоция в конкретни ситуации.

Практикуването на Рейки ежедневно в комбинация с медитация е гарантиран метод за достигане до подсъзнанието, осъзнаване, както и освобождаването на причините за нашите чувства и емоции съпътстващи живота ни.

Рейки помага в този духовен лечебен процес да бъде открита истинската причина за гнева.

Category : Blog Posted on февруари 8, 2013

Leave a Reply

%d bloggers like this: