Влиянието на цветовете

Цветовете влияят върху съзнанието и подсъзнанието ни, дори и да не го забелязваме. Дрехите в подходящ цвят могат да засилят мисленето ни или да повлияят на здравето ни .

Червеният цвят – това е цвета на Марс и овена, на първа чакра и респективно на емоциите, стимулирането, сексуалността. Овена е първосигнален и ръководен от емоции. Облечени в този цвят ние даваме сила на емоциите си, както и правото те да ръководят деня ни. Даваме сила на сексуалността над всичко останало. Червеното е и знак за внимание! Червеното затопля и активизира. Пробужда жизнена физическа сила и може да стимулира дълбоки чувства – сексуални, смели, омразни и дори отмъстителни. Може да бъде използван за повишаване на телесната температура и енергетизиране на кръвта. Може да бъде използван при настинки, лошо квърообращение, анемия и проблем със слузоотделянето. В големи дози червеният цвят може да свръхстимулира и влоши определени състояния. Високото кръвно налягане е един признак за твърде много червено. Балансира се със зелено.

Оранжевият цвят – това е цвета на Луната , на творческият ни потенциал и лечебните ни способности. Оранжевото засилва творческото ни начало, чувствата ни и най-вече спокойствието, лежерността и обновяването. Когато визуализираме оранжев енергиен дъжд върху себе си, то ние лекуваме тялото си. Свързва се с емоционално здраве, укрепва аурата и носи успокоение във възстановителния процес. Тонизира. Може да ни помогне да лекуваме заболявания свързани със далака, панкреаса, стомаха, надбъбречните жлези, усвояването на храната и депресията. Прекалена доза оранжево влияе зле върху нервите и трябва да бъде балансирана със синьозелени нюанси.

Жълтият цвят – цвета на Слънцето, трета чакра, личната ни сила. Стимулира мисловната активност, интелектуалната мощ и способност, пробуждането. Може да бъде използван при депресия. Спомага да бъде пробуден ентусиазмът за живот. Събужда по-голяма увереност и оптимизъм. Полезен е за стомаха, червата, пикочният мехур, цялата отделителна система. Ефективен при главоболие. Балансира стомашно-чревният тракт. В прекалени дози може да породи признаци на тревожност или умствена напрегнатост. Балансира се със синия цвят.

Зеленият цвят – цвета на Венера, на сърдечната чакра, на любовта. Балансира, успокоява, подпомага растежа. Може да бъде използван за повишаване на чувствителността и състраданието. Има успокояващ ефект при възпалителни процеси. По-светлите и яркозелени нюанси клонящи към синьо, са ефективни при лекуване на повечето заболявания. Внимание: да не се използва при ракови заболявания или неща с вредна структура, защото подпомага растежа! Има успокояващо и ревитализиращо действие при мисловни претоварвания и проблеми. Въздейства силно върху сърцето и балансира автономната нервна система. Успешно може да се прилага при високо кръвно, язви, изтощение и главоболия.

Синият цвят – цвета на Меркурий и 5та чакра, на комуникациите. Спокойствие, вяра, стремеж, съзидателно изразяване. Действа охлаждащо на тялото. Подпомага дихателна система, очи, уши, нос, гърло, венозна система. Действа успокояващо на енергиите и има антисептичен ефект. Подсилва и балансира дихателната система. Чудесно средство против високо кръвно, както и всички заболявания на гърлото. Твърде ефективен за облекчаване на всички детски заболявания – неразположения, астма, варицела, жълтеница, ревматизъм. Пробужда интуицията и облекчава самотността.

Индиговият цвят – цвета на Нептун, на 6та чакра и на интуицията. Интеграция, пречистване, променени нива на съзнание. Помага на ендокринната система, инфекции, повечето заболявания на главата и лицето. Индигото и по-тъмните нюанси на синьото са динамични цветове за лечение на проблеми както в духовно, така и във физическо отношение. Подсилва лимфната система, жлезите с вътрешна секреция и имунната система на тялото. Действа балансиращо на мозъчните полукълба и на всички нервни синапси помежду им. Има седативен ефект. В твърде големи дози може да причини депресия и чувство за изолация. Може да се балансира с меки оранжеви нюанси.

Виолетовият цвят – цвета на Уран, на 7ма чакра, на съзнанието. Пречиства, видоизменя, практическа духовност. Влияе върху цялостната скелетна и нервна системи на тялото. Помага за балансирането на физическите и духовните енергии. Ефективен при канцерогенни заболявания. Помага при артрит. Помага при асимилиране на хранителните вещества в тялото и минералите. Стимулира вдъхновението, хуманноста и сънищата.

Белият цвят – пречистване, чистота, увеличаване. Обхваща всички системи на тялото. Пречистващо за цялата енергийна система. Пробужда съзидателност. Увеличава ефектите на всеки друг цвят използван заедно с него.

Черният цвят – защита, заземяване, подсилване. Ефективно в комбинация с бяло при полюсна терапия. Заземява и успокоява свръхчувствителните. Активира магнитните женски енергии в тялото и ги подсилва. В големи дози може да причини депресия. Може да активира подсъзнанието, което да даде израз на всички свои мании и неуравновесености. Не трябва да бъде често прилаган самостоятелно.

Електриковите цветове – обикновено целят да завоюват вниманието ви и са знак за опасност. Обърнете внимание на храните с такива опаковки – винаги се налита повече на тях.

Category : Blog Posted on юли 16, 2013

Leave a Reply

%d bloggers like this: