Да се посмеем ХО-ХО-ХА-ХА-ХА

smileСмеха винаги се е отразявал позитивно на хората, кара ги да се чувстват щастливи, енергични и здрави. Сега ще ви покажа едно упражнение, за което е нужно просто да се посмеете сами или с приятели.

Смеха ХО-ХО-ХА-ХА-ХА не е просто гръмогласен смях, който е запазена марка на Дядо Коледа. Той има и лечебен ефект за нашите тела. Хората, които го практикуват укрепват храносмилателната, дихателната и кръвоносната система. Това упражнение помага и за прочистване на дихателните пътища.
Освен това този смях повишава енергийното равнище, разтоварва и ви прави по-весели.

Какво да направите:
Седнете удобно и сложете двете си ръце на корема, а след това кажете “ХО-ХО-ХА-ХА-ХА”. Повторете това няколко пъти и ще усетите как се напрягат коремните мускули и диафрагмата. Повторете упражнението няколко пъти и сложете ръцете на гърдите. Усетете вибрацията в тази част на тялото. Повторете отново няколко пъти и усетете ефекта на ритмичното дишане.

Можете да подсилите действието му, като пляскате едновременно с дишането с ръце (дланите са ви с разперени пръсти) и докосвате докато пляскате целите длани. Не се притеснявайте докато пляскате да ви се зачервят дланите, това е положителен ефект.

Повторете упражнението от 5 до 7 пъти, а след това се насладете на усмивката ви!

Category : Blog Posted on юни 9, 2015

Leave a Reply

%d bloggers like this: